English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Eksterna merila uspeha menadžera da stvore vrednost za akcionare

 

Eksterna merila vrednosti predstavljaju omiljene instrumente savremenih investitora i menadžera za procenu tekuće i perspektivne sposobnosti kompanije da ostvari cilj maksimiziranja vrednosti za akcionare. Ona pružaju tržišnu procenu suštinske vrednosti preduzeća, te performansi i strategija menadžmenta. Cilj ovog rada je da ispita upotrebljivost nekoliko eksternih merila vrednosti za ocenu uspešnosti menadžera da stvore vrednost za akcionare. U radu se ističe da menadžeri mogu samo delimično uticati na tržišnu cenu akcija, time i na visinu ovih merila. Zato je poseban problem utvrditi onaj deo vrednosti za akcionare čijem je stvaranju doprineo menadžment kompanije.

 

Milan Čupić

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta