English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Rizici projektnog finansiranja

 

Projektno finansiranje je takav modalitet finansiranja projekata koji se zasniva na analizi opravdanosti samog projekta, budući da se smatraju prihvatljivim samo projekti kod kojih je generisani priliv novčanog toka projekta dovoljno visok da omogućava otplatu investiranih sredstava. Shodno tome, ugovaranje koje prati projektno finansiranje treba da zadovolji zajedničke interese različitih strana, te je i očekivani ekonomski prinos svakog učesnika u srazmeri sa rizikom koji nosi prilikom realizacije projekta. Zato se obično kaže, da je uspešna analiza projektnog finansiranja zasnovana na razmatranju svih rizika sa kojima se projekat nosi tokom svog života, te se radom ukazuje na njih.

 

Benković Slađana , Miloš Milosavljević

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta