English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Sistemi za elektronsko pregovaranje (ENS)

 

Elektronsko poslovanje predstavlja širok pojam, gde se upotrebom savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) povezuju poslovni partneri. Sama komunukacija nije dovoljna da bi se uspostavio poslovni odnos, već je potrebno da partneri u komunikaciji raspolažu tehnologijama i alatima za automatizovano pregovaranje. Sistemi za elektronsko pregovaranje (Electronic Negotiation Systems: ENS) posebno su značajni u domenima nabavki, sa posebnim naglaskom na nabavke u javnom sektoru. U ovom radu analiziraju se prednosti korišćenja ENS u procesima pregovaranja i daje se pregled, kao i osnovne karakteristike nekih od najpoznatijih sistema za elektronsko pregovaranje.

 

Doc. dr Vojkan Vasković, Dario Kršić

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta