English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Strategija MMF-a u finansiranju zemalja članica

 

Dvadeseti vek su obeležile mnogobrojne promene čije posledice i efekte još uvek možemo osetiti. Svakako, jedan od najznačajnijih procesa je tranzicija privreda većeg broja nerazvijenih zemalja i njihova transformacija ka tržišnom načinu privređivanja. Mnoge međunarodne institucije, na čelu sa Međunarodnim monetarnim fondom pratile su i pomagale opisane procese. Svrha ovog rada je da prikaže osnovne ciljeve, zadatke, organizacinu strukturu i način funkcionisanja velike i nadasve značajne međunarodne finansijske institucije kakva je MMF. Biće opisani načini na koje MMF formira svoje izvore sredstava kao i mogućnosti zemalja članica da koriste sredstva fonda. Prevashodni cilj rada je da istakne pozitivnosti u radu fonda ali i da ukaže na politiku uslovljenosti kojom se fond rukovodi pri odobravanju finansijskih sredstava,a koja je predmet mnogobrojnih kritika. Takođe, cilj rada je i da ukaže na odnos MMF-a prema zemljama u tranziciji, sa posebnim osvrtom na odnos prema našoj zemlji.

 

dr Slobodan Marković, dipl.ecc Biljana Lazić

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta