English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Prednosti i nedostaci projektnog finansiranja

 

Odluka da se krene sa nekim projektom uključuje brojna pitanja koja su od velike važnosti. Kompleksnost odluke proizilazi iz činjenice da su složeni i finansijski zahtevni projekti jedino prihvatljivi ukoliko se očekivane socijalne i društvene koristi značajnije od troškova koji prate njihovu realizaciju. Shodno tome, projektno finansiranje pruža potencijalno koristan način po kome država može promovisati razvoj svojih najvrednijih resursa ili uspostaviti nezavisno proizvodno postrojenje, upravo tamo gde je ono i najpotrebnije. Ovim radom predstavljene su prednosti i nedostaci projektnog finansiranja kao jednog od mogućih modaliteta finansiranja, ali su prikazane i okolnosti kada projektno finansiranje može biti od značaja investitorima. Posebno je ukazano na činjenicu da ovaj model finansiranja nastoji zadovoljiti sve ugovorne strane, uzimajući u obzir njihov zajednički interes, ali i prinos koji ovaj modalitet finansiranja može da donese.

 

Slađana Benković, Miloš Milosavljević

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta