English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
E-trgovina, advokati u Sloveniji i društvena odgovornost – kako su povezani

 

Za svaku organizaciju danas e-trgovina je skoro da predstavlja neminovnost, a to znači i za advokaturu kao deo pravosudnog sistema. U poređenju sa drugim oblastima pravosudnog sistema, advokatura je nezavisna javna delatnost što je čini osetljivijom na promene u okruženju. Termin društvena odgovornost obično se koristi u vezi sa fizičkim licima, a uloga države i javnih organizacija se često zaboravlja. Širom sveta advokati su shvatili kakav je uticaj sve veće konkurencije i u pravnom sistemu i stoga pokušavaju da se prilagode novim zahtevima „tržišta“ i putem e-trgovine. Ipak, zahvaljujući specifičnoj prirodi njihove struke, gde je elemenat društvene odgovornosti od velike važnosti, oblast e-trgovine u advokaturi je strogo regulisana. U ovom radu predstavljamo rezultate studije o elektronskom popunjavanjem obrazaca i elektronskoj komunikaciji advokata i advokatskih kancelarija, kao i rezultate analize veb-stranica slovenačkih advokata, i ove rezultate posmatramo kroz perspektivu sve izraženije potrebe za većom društvenom odgovornošću svih organizacija, uključujući i organizacije u javnom sektoru.

 

Dolores Modič, Malči Grivec

 

Komentari 

 
0 #1 Luka 13-06-2012 20:04
da li imate advokate koji zastupaju gradjane u pravu na zaostatke penzije kome se mozemo obratiti
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta