English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Izveštaji upravljačkog računovodstva za potrebe odlučivanja u poslovnoj banci

 

Uticaj okruženja na razvoj banaka rezultirao je u novom trendu razvoja bankarskih usluga, a on opet na spektar informacija koje su neophodne menadžmentu banke za praćenje pojedinih segmenata poslovanja, ocenu rizika, bolje tržišno pozicioniranje u konkurentnom okruženju, ali i kvalitetno poslovno odlučivanje. Posebna pažnja je posvećena definisanju kvalitetnog sistema upravljačkog računovodstva poslovne banke iz ugla iskusnog profesionalca, polazeći od specifičnosti upravljanja i odlučivanja u poslovnoj banci, čiji je krajnji cilj definisanje elemenata sistema efikasnog i efektivnog upravljačkog računovodstva. Definisana su tri osnovna segmenta upravljačkog računovodstva poslovne banke: Segment strateškog upravljanja; Segment upravljanja performansama; i Segment upravljanja rizicima, pri čemu je u svakiom od navedenih segmenata definisani izgled, sadržaj i vremenska dinamika inforamcija koje treba da sadrže, kao i nivo menadžerske strukture banke kojoj je taj izveštaj potreban. Isto tako precizirane su i namene izveštaja, tj. vrste odluka koje se baziraju na pojedinim izveštajima.

 

Draginja P. Đurić

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta