English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Korporativna društvena integracija – elektronsko poslovanje i javne politike

 

Koncepti društveno odgovornog poslovanja i društveno odgovornog ponašanja deo su najšireg vrednosnog CSR sistema (Corporate Social Resposibility). Korporativna društvena odgovornost i održivi razvoj predstavljaju oblike implementacije CSR koncepata u javnim politikama u koje spada i politika energetske efikasnosti. Autori ovog rada e-Upravu smatraju vidom implementacije elektronskog poslovanja. E-Uprava ima za cilj da informacije od javnog značaja putem interaktivnih e-servisa učini transparentnim i dostupnim građanima. Cilj ovog rada je da proširi fokus istraživanja sa korporativne društvene odgovornosti preduzeća na društvenu odgovornost e-Uprave. Budući da e-Uprava ima potencijal da CSR koncept transformiše u koncept korporativne društvene integracije, autori dokazuju da društveno odgovorno ponašanje, osim profitno orijentisanijh kompanija, obuhvata i državnu upravu, vladine i nevladine organizacije i umreženu zajednicu odgovornih pojedinaca.

 

Selena Pješivac, Aleksandar Marković

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta