English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Razumevanje problematike razvoja IS - uslov i predmet društvene odgovornosti za IS u Srbiji

 

Pitanje društvene odgovornosti za informacione sisteme (IS) postaje sve značajnije. Međutim, nije lako utvrditi šta se smatra društveno odgovornim razvojem IS niti koje odgovornosti za IS i kome treba pripisati. Različita gledišta o prirodi i ulozi IS u organizacijama i društvu predstavljaju osnovu za različita pripisivanja odgovornosti za IS. Osim toga, stalno unapređivanje informacionih tehnologija, stalne promene organizacija i društva i sve veća povezanost IS otežavaju razvoj IS i problem pripisivanja odgovornosti za IS. Razumevanje problematike razvoja IS može da se posmatra kao uslov i kao predmet društvene odgovornosti za IS. U ovom radu ukazuje se da je za društveno odgovoran razvoj IS potrebno razumevanje problema razvoja IS, kao i utvrđvanje odgovornosti za izgradnju tog razumevanja. Problematika razvoja IS sa aspekta društvene odgovornosti osvetljena je na primeru razvoja vodoprivrednog informacionog sistema (VIS) u Srbiji. Rad predstavlja doprinos razumevanju problematike razvoja IS i informacionog društva u Srbiji, a samim tim i doprinos njihovom društveno odgovornom razvoju.

 

Mila Mitić

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta