English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Razvoj sistema indikatora rezultata lokalne zajednice sa aspekta potreba razvojnog planiranja

 

U prilogu se obrađuje problem podrške strateškog planiranja u lokalnoj zajednici. Priprema i implementacija strategije je zadatak koji iziskuje visok stepen motivisanosti i znanja svih učesnika. Potrebno je zasnovati okolinu za prenos teoretskih znanja i razmenu iskustava, svojevrstan razvojno-savetodavni centar. Uslov za rad takvog centra je odgovarajuća informaciona podrška. Iz tog razloga problem treba rešavati na dva nivoa, organizacionom i informacionom. U prilogu stoga predlažemo celovito rešenje problema u više nivoa i detaljnije predstavljamo model informacione podrške koji smo razvili na Fakultetu za upravu. Model obuhvata podatke i skup proračunskih indikatora, kao i programsko rešenje u kojem je implementirano fuzzy agregaciono drvo za uspostavljanje strukture indikatora i izračun, kao i prikaz rezultata. Prilog zaključujemo predstavljanjem iskustava stečenih na studijama primera primene rešenja u dve slovenačke lokalne zajednice.

 

Jože Benčina, Srečko Devjak

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta