English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Odnosi između pojedinih oblasti menadžmenta kvaliteta i unutrašnjih transfera znanja firme

 

Ovaj rad se bavi istraživanjem odnosa između nivoa implementacije pojedinih oblasti menadžmenta kvaliteta (MK), transfera (prenosa) znanja unutar firme i poslovnih rezultata. Predloženi model, kao i postavljene hipoteze testirane su na uzorku od 102 menadžera iz 34 srpske firme u kojima je uveden sistem kvaliteta. Analiza prikupljenih podataka je izvršena primenom SE modeliranja (SEM-Structural Equation Modeling). Dobijeni rezultati potvrđuju da timski rad i kontrola procesa, kao komponente MK, pozitivno utiču na unutrašnje transfere znanja firme kao i da postoji izražena pozitivna korelacija između unutrašnjih transfera znanja i poslovanja firme.

 

Dragan Manasijević, Živan Živković, Ivan Mihajlović

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta