English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Marketing piva- studija slučaja jedne grčke pivare

 

Naš cilj u ovom radu jeste da istražimo pitanja vezana za promociju i marketing „Heineken“ piva, poznatog holandskog piva, koje u Grčkoj proizvodi Atinska pivara S.A. U istraživanju smo primenili metod studije slučaja zato što je njegova osnovna karakteristika „fokusiranje na određenu situaciju ili događaj“.
Naši zaključci su pokazali da ova kompanija nudi pivo visokog kvaliteta, koje se reklamira kao premijum pivo i ima višu cenu od ostalih piva u svojoj kategoriji. Kompanija primenjuje marketinške postupke kako bi povećala svoj udeo u tržištu i ubedila potrošače da pivo konzumiraju u svakoj prilici, a žene da promene svoj stav prema pivu.
Ovaj rad spada u malobrojne do sada objavljene radove koji pružaju uvid u proizvodnju i marketing piva na grčkom tržištu. Rezultati studije potkrepljuju zaključke drugih studija koje smo pomenuli u literaturi i svakako će biti interesantni i potencijalno značajni za menadžere u ovom sektoru.

 

Evangelia Blery, Eutyhia Kamaterou

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta