English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
IT, inovacije i održivost

 

UDK: 007:004]:502.131.1 ; 005.591.6

DOI: 10.7595/management.fon.2012.0029 (english version)

 

Danas postoji rastuća potreba da se preispita svaka upotreba resursa zbog ograničenja koja nepobitno postoje u vezi sa njihovim korišćenjem. Ovaj način ponašanja se posebno lako može primetiti u industrijama koje su dinamične i koje se brzo razvijaju, a jedna od takvih je svakako industrija informacionih sistema i tehnologija. Upravo u ovoj oblasti neophodno je da se naglasi kako razvoj i inovacije koje su nastale u tom procesu podležu uticaju održivosti. Ovo je jedna od tema kojom se ovaj rad bavi. Takođe, kroz ovaj rad se pokušava naglasiti važnost prethodno pomenutog uticaja i kako on utiče na same organizacije. Ovo je urađeno pomoću revizije trenutno aktuelnih istraživanja na ovom polju. Dodatna pažnja je usmerena na definisanje i prepoznavanje po-jmova kao što su održivost i inovacije, kako bi se kasnije posledice i načine da se njima upravlja lakše razumeli i prihvatili. Primena ovog rada, koja može biti kako akademska tako i praktična, stavlja naglasak na održivost koju će društvo i organizacije u budućnosti zasigurno morati da ostvare, a što će predstavljati jedan od temelja svakog napretka i razvoja ubuduće.

Ključne reči: Održivost, inovacije, održivi razvoj, informacioni sistemi i tehnologije

 

Stefan Vukićević1, Sanja Milošević2

1Lund University, School of Economics and Management

2Microsoft Serbia

 

Preuzmi članak: IT, inovacije i održivost

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta