English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Različite reakcije radnika na stimulacije menadžera: Studija slučaja

 

Postoji značajno interesovanje i vode se rasprave o efektivnosti stimulacija u upravljanju MI (managerial incentives). U ovom radu analiziramo uticaj supkulture na preference kod stimulacija u upravljanju. Naša namera je da istražimo uobičajeno mišljenje da na ovom nivou postoje razlike u kulturi i da utvrdimo da li ove razlike utiču na efektivnost MI. Niz hipoteza testirali smo pomoću jednog eksperimentalnog projekta zasnovanog na zaposlenima, Indijcima i Egipćanima. Studija je sprovedena u Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Zaključeno je da, uprkos tome što razlike na etničkom nivou postoje, kultura ipak nema značajnog uticaja na reakcije zaposlenih na MI. Konačno, u studiji smo prikazali i podatke koji dodatno potvrđuju vrednost skale koju smo koristili za merenje kulture.

 

Khalid Alrawi

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta