English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Savremeni menadžment u sistemu odbrane

 

Osnove na kojima se zasnivaju planovi u sistemu odbrane često su vrlo nesigurne zbog dinamičnih promena u sistemu, a posebno u njegovom bližem i daljem okruženju. Pa ipak, planski i organizovani rad i u tim uslovima a posebno u oblasti izbora, stvaranja i razvoja savremenih menadžera su nužnost, ali i potreba, a planiranje ljudskih resursa u uslovima neizvesnosti upravo je i obaveza i izazov za najviši nivo menadžmenta i planske organe u sistemu odbrane Republike Srbije i svim njegovim delovima. Pravilna selekcija, opremanje adekvatnim znanjem i pravilan razvoj vojnog menadžera omogućuju mirniji rad i manje “vanrednih zadataka” u sistemu odbrane. Potrebe prakse, zahtevi vremena i savremeni trendovi u oblasti vojnog menadžmenta zahtevaju da se napravi fotorobot vojnog menadžera 21. veka: poželjna znanja, vaspitanje, edukacija, ponašanje, tehnike i metodologija koju koristi u svom radu. Razvijene zemlje i njihovi sistemi odbrane odavno su shvatili da je menadžment naučna disciplina vrlo bitna za uspešno funkcionisanje sistema i iz tih razloga mu pridaju adekvatan značaj. Upravo zbog toga odlučili smo da se u ovom radu pozabavimo upravo tom tematikom u okviru sistema odbrane Republike Srbije.

 

Aleksandar Majstorović, Marko Andrejić

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta