English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Upravljanje programima za učešće na mega sportskom događaju

 

UDK: 796.032.2:005.51

DOI: 10.7595/management.fon.2012.0012 (english version)

 

Olimpijske igre (OI) su specijalni i mega sportski događaj koji se održava svake četvrte godine i koji je otvoren za kvalifikovane sportiste (timove i pojedince) nacionalnih olimpijskih komiteta (NOC). Učešće najboljih sportista sveta i kontekst događaja kojim se promovišu olimpijske vrednosti čine dva ključna faktora koja opredeljuju OI kao primarni multisportski događaj. U pripremi za učešće na Igrama, Olimpijski komitet Srbije (OKS) realizuje olimpijske programe koji se odvijaju po fazama i periodima životnog ciklusa olimpijade i kroz koje se usavršava sportska i poslovna funkcija samog OKS, ali i celine sistema sporta Srbije. Olimpijski programi, kao predmet ovog rada, sadrže inovacionu strategiju OKS kojom su obuhvaćeni svi oni koji vladaju kompetentnostima esencijalnim za učešće na OI (sportske, organizacione, upravljačke...). Programi predstavljaju inovaciju u delu proizvoda (rezultat, tim, učešće, kompetentna sportska organizacija), procesa (primena novih tehnologija), afirmacije postojećih i stvaranja novih – olimpijskih – vrednosti. 

Ključne reči: Olimpijske igre, menadžment, upravljanje olimpijskim programima.

 

Branislav Jevtić

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Olimpijski komitet Srbije

 

Preuzmi članak: Upravljanje programima za učešće na mega sportskom događaju

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta