English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Menadžment ljudskih resursa - strateški aspekt

 

UDK: 005.96 

DOI: 10.7595/management.fon.2011.0006 (english version)

 

U ovom radu ističe se značaj nove, moderne uloge menadžmenta ljudskih resursa u postizanju ciljeva uspešnosti preduzeća koja teže visokoj adaptabilnosti zahtevima okruženja i na tim osnovma visokoj konkurentskoj prednosti. U tom rasponu zahteva menadžment ljudskih resursa mora da ostvari svoje transformacione ciljeve kako ne bi bio područje i faktor smetnji u funkcionalnom i timskom delovanju preduzeća.Takve promene u menadžmentu ljudskih resursa pre svega se moraju ostvariti u kompetencionim karakteristikama samih menadžera ljudskih resursa, njihovom znanju i sposobnostima da podstiču kreativnu i inovativnu sposobnost zaposlenih.

Ključne reči: menadžment ljudskih resursa, strategija, adaptabilnost, konkurenska prednost, transformacioni ciljevi.

 

Milica Đurović

“Telekom“ Srbija

 

Preuzmi članak: Menadžment ljudskih resursa - strateški aspekt

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta