English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Održiva potrošnja vode u 21. veku

 

Razotkrivanjem skrivene veze između potrošnje i iscrpljivanja vode mogu se identifikovati argumenti za promene i stvoriti osnov za formulisanje novih strategija menadžmenta vodnih resursa. Saznanje da se uticaj ljudi na sastav pitke vode može neposredno povezati sa ukupnom potrošnjom i da se problemi poput oskudice i zagađenja vode mogu bolje razumeti i rešiti posmatranjem lanca proizvodnje i snabdevanja kao celine, doveli su do stvaranja koncepta „vodenog otiska“. Vodeni otisak je indikator direktnog i indirektnog korišćenja vode proizvođača i potrošača.  Misija vodenog otiska jeste promovisanje tranzicije ka održivom, pravičnom i efikasnom korišćenju resursa slatke vode širom sveta.

 

Marko Barišić, Andrea Toth, Sanja Đurić

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta