English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Dinamika rasta i problemi razvoja malih i srednjih preduzeća

 

Mala i srednja preduzeća (MSP) su od velikog značaja za ekonomije razvijenih tržišno orijentisanih zemalja i predstavljaju osnovu njihovog celokupnog ekonomskog razvoja. Ona čine oko 99% u ukupnom broju preduzeća jedne zemlje i zapošljavaju preko dve trećine radno sposobnog stanovništva. U ovom radu se analizira rast i preživljavanje MSP-a, kao i problemi sa kojima se ova preduzeća susreću tokom svog razvoja. Na kraju rada ukazuje se na značaj marketing orijentacije kao osnove za stabilan rast i razvoj MSP-a i potrebe za usađivanjem marketing koncepta u  kulturološke norme ovih preduzeća.

 

Ivan Stefanović, Dragan Milošević

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta