English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Ranjivost projekta: stanje i predlozi za razvijanje budućih okvira delovanja

 

Ovaj rad predstavlja prikaz istraživanja ranjivosti u različitim naučnim disciplinama. Takođe predstavlja i poziv da se ovaj koncept uključi u oblast upravljanja projektnim rizikom. Formulacija ranjivosti ima uopšteno sasvim obično, mada sporno značenje. Definiše se kao stepen do koga je sistem podložan oštećenju i nesposoban da se nosi sa negativnim posledicama tog oštećenja. Izgleda da ovaj koncept nije potpuno operativan. Ono što treba da se učini da bi on bio operativan jeste da se razvije jedan čvrst model za njegovu procenu, pa da se zatim uvedu odgovarajuće strategije za smanjenje ranjivosti. U zavisnosti od svrhe procene i od okruženja, metodi za procenu ranjivosti se međusobno razlikuju, čak i u okviru iste naučne discipline. Glavni ciljevi ovog  rada jesu da se uspostavi zajednički osnov ranjivosti i identifikuju koraci za uspostavljanje potencijalnog okvira za upravljanje projektnim rizikom.

 

Sanja Jovičić,  Franck Marle, Jean-Claude Bocquet,  Marija Janković, Ludovic-Alexandre Vidal

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta