English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Računovodstveni sistem informisanja za planiranje i kontrolu u bankama

 

Savremena ekonomska teorija kompanije posmatra izvan ustanovljenih, klasičnih okvira. Kompanije se definišu kao stecište brojnih interesnih grupa čiji su ciljevi često suprostavljeni. Dve osnovne grupe, fokusirajući se na bankarski sektor, jesu akcionari koji zahtevaju visoke prinose, i s druge strane poverioci koji su pre svega vodjeni principom sigurnosti i očuvanjem depozita. Njihovi interesi, ciljevi i motivi stavljanju pred menadžment zahteve za brzo, agilno i fleksibilno planiranje i kontrolu poslovnih performansi. Za adekvatno upravljanje finansijskim performansama banke važno je identifikovati sistem poslovnih performansi i uspostaviti informacioni sistem sa detaljno razvijenim računovodstvenim podsistemom. Zahtevi različitih interesnih grupa prema računovodstvu se povećavaju, u smislu sve većeg broja računovodstvenih izveštaja i računovodstvenih informacija, kao i njihove učestalosti. Računovodstveni sistem informisanja je ishodište za procese planiranja i kontrole u bankama.

 

Draginja Đurić,  Snežana Knežević, Slađana Barjaktarović Rakočević

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta