English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Uticaj biogoriva na ugljenikov trag

 

Pitanja zaštite životne sredine – posebno smanjenje ugljenikovog traga – predstavljaju jedan od ključnih motiva za uvođenje alternativnih pogonskih goriva u automobilskoj industriji. Pre nekoliko godina biogoriva su okupirala značajnu pažnju ne samo zato što predstavljaju revolucionarnu promenu i što mogu postepeno da zamene konvencionalna goriva fosilnog (organskog) porekla, već i zato što predstavljaju rešenje koje u velikoj meri pogoduje  očuvanju životne sredine. Međutim, sve više postaje jasno da uvođenje biogoriva po svaku cenu može da izazove i veliki broj negativnih posledica po okolinu. U ovom radu porede se  uticaji biogoriva, konvencionalnih goriva fosilnog porekla i nekih drugih alternativnih goriva i pogona (automobili na vodonik i električni automobili) na životnu sredinu.

 

Marjan Senegačnika, Drago Vuka, Nataša Petrović, Sonja Išljamović, Veljko Jeremić

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta