English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Korišćenje termina menadžment i organizacija u master i specijalističkim disertacijama i u magistarskim i dokstorskim disertacijama

 

Dobro upravljanje i organizacija predstavljaju ključne faktore uspeha u svakom poduhvatu. Globalizacija poslovanja ima za posledicu da se mnoga tržišta, saradnja i jezici mešaju. Kada se usvaja neki termin, obično dolazi do nejasnoća u značenju tog termina. U ovom radu analiziraju se termini menadžmenta i organizacija koje se koriste u korpusu odbranjenih master, specijalističkih i doktorskih teza na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, u periodu između 2000. i 2010. godine. U radu se razmatraju poreklo i definicije rečenih termina, načina na koji su oni postali deo srpskog jezika i način na koji ih razni autori koriste u svojim radovima.

 

Gordana Jakić,  Marija Novaković

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta