English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Novi okviri ekološkog obrazovanja u visokoškolskom obrazovanju

 

Koncepti održivog razvoja na nivou visokoškolskog obrazovanja zahtevaju da studenti na visokoškolskim ustanovama steknu održivo i ekološko obrazovanje. Ekološko obrazovanje podstiče umeća i navike koje će studenti moći da koriste čitavog života u situacijama kad treba da shvate i da delaju u vezi sa problemima održivosti. Većina obrazovnih institucija u svetu od nedavno je u svoje nastavne programe uvrstila i pitanja očuvanja životne sredine. Da bi zadovoljile posebne potrebe primene održivog razvoja, visokoškolske ustanove koriste nove tehnologije u nastavi ekološkog obrazovanja. Jedan od vrednih alata koji se koristi na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Baogradu jeste i fleksibilni pristup u učenju. U ovom radu predstavljeno je nekoliko ključnih koncepata učenja i istražuje se u kojoj meri se studenti mogu efektivno iskoristiti u oblasti ekološkog obrazovanja za održivi razvoj, u visokoškolskim institucijama.

 

Nataša Petrović, Mirjana Drakulić, Sonja Išljamović, Veljko Jeremić, Ratimir Drakulić

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta