English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
IKT kao ključna komponenta socio-ekonomske razvijenosti

 

Cilj ovog rada je da predstavi nove ideje u evaluaciji socio-ekonomske razvijenosti zemalja. S obzirom da se broj korisnika interneta i informatička pismenost često koriste kao indikatori socio-ekonomske razvijenosti, ističe se potreba za detaljnom analizom IKT infrastrukture država. Godišnja publikacija Svetske Banke – ICT at glance – objavljuje podatke o ključnim IKT indikatorima svih zemalja. Međutim, ne postoji kompozitni indikator razvijenosti IKT-a određene države. U ovom radu, predstavljen je kompozitni indikator koji sintetizuje veliki broj varijabli u jednu vrednost. Na ovaj način, države se mogu rangirati po nivou razvijenosti IKT-a. Pored toga, načini za poboljšavanje trenutne pozicije zemalja u razvoju će biti posebno istaknuti.

 

Veljko Jeremić, Aleksandar Marković, Zoran Radojičić

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta