English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Istraživanje zainteresovanosti populacije za elektronsku komunikaciju u pružanju zdravstvenih usluga

 

Tema ovog rada je prikaz rezultata istraživanja upotrebe elektronske komunikacije na jednom segmentu elektronskog zdravstvenog sistema koji je trenutno u fazi razvoja u Republici Srbiji. Da bi se sagledala spremnost stanovništva Srbije na elektronsku komunikacije između lekara i pacijenta, urađeno je istraživanje u Centru za ispitivanje poremećaja hemostaze, Instituta za transfuziju krvi Srbije, kod pacijenata kod kojih se primenjuje oralna antikoagulantna terapija. Istraživanje je sprovedeno na osnovu prikupljenih podataka o zdravstvenom stanju pacijenta, primenom aplikativnog rešenja koje je izrađeno specijalno za ovo istraživanje. Prikupljeni podaci su analizirani i prikazani statističkim kontrolnim kartama. Uvođenje elektronskog zdravstvenog sistema je dugoročan i naporan zadatak, s ciljem stvaranja funkcionalnog i savremenog zdravstvenog sistema koji će doprineti „poboljšanju zdravlja stanovništva“.

 

Marina Jovanović - Milenković

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta