English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Klimatske promene i zelene informacione tehnologije

 

Kontrola klimatskih promena jeste jedan od najvećih istorijskih izazova sa kojima se čovečanstvo susteće u 21.veku. U ovoj oblasti svi sektori privrede moraju da učine sve što mogu, a uloga informacionih tehnologija (IT) je svakako od suštinskog značaja. IT se smatraju pokretačima prelaska na emisije smanjenih količina ugljenika.One poseduju uglavnom još neiskorišćene a značajne mogućnosti za ublažavanje emisije gasova, daju veću moć korisnicima energije i stvaraju sasvim nove poslovne prilike. Ipak, ni IT nisu u potpunosti nezavisne od ugljenika. Zbog značaja koje imaju i opasnosti koju mogu da izazovu, IT su i oblast koju regulišu kako međunarodni, tako i nacionalni propisi. Sve je veći broj zakona kojima se definišu principi, uspostavljaju standardi, određuje oblast nadležnosti i propisuju kazne za one koji prekrše zakon. Da bi se umanjili problemi životne sredine uspostavlja se čitava mreža propisa i odredaba. Šta više, Republika Srbija ne zaostaje za drugim zemljama i danas se sve više uključuje u ovu mrežu.

 

Nataša Petrović, Mirjana Drakulić, Vladimir Vujin, Ratimir Drakulić, Veljko Jeremić

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta