English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Ljudski resursi u funkciji unapređivanja kreativnosti organizacionih inovacija


Inovacije predstavljaju temelj konkurentske prednosti. Stoga je neophodno usvojiti određene mere pomoću kojih ćemo restruktuirati preduzetništvo. Posebno su značajne mere uvođenja promena u različite segmente organizacije, kao i primena inovativne kulture širokog opsega, zasnovane na kvalitetu, koja će prožimati sve aspekte organizacije. Na taj način, fleksibilnost preduzetništva će počivati na kreativnim pojedincima i na gledištu da je inteligencija najvažniji segment fleksibilnosti. Uz ove nove stavove, politiku i praksu, inovativna organizacija će se otarasiti zastarelih procesa i proizvoda i umesto toga će se osloniti na svoje potencijale. Stoga, u ovoj potrazi za izvrsnošću moramo da tragamo i za novim osnovnim kompetentnostima. One moraju da obuhvate sve zaposlene, a ne samo one čija je tehnička i koncepcijska kompetentnost vidljivija. Ipak, s obzirom na neprekidne i nagle ekonomske, društvene, tehničke i tehnološke promene u sferi preduzetništva, neophodno je zapitati se kakvu vrstu fleksibilnosti je najlakše primeniti u sistemu stalnih promena. Stoga predlažemo neke stubove za temelj ovakvog pristupa, a to su posvećenost, tolerancija, angažovanost, spremnost da se rizikuje, a sve to čini da organizacija postane složenija i manje birokratska.

 

Dr Isabel Martins, Dr Orlando Petiz, Dr Ana Martins

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta