English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Upravljačko računovodstvo u funkciji sticanja konkurentske prednosti i bankarski kontroling

 

Cilj ovog rada je da je da prikaže jedan relativno zaokružen teorijski i praktičan računovodstveni sistem za potrebe strateškog odlučivanja u bankama, koji u vidu upravljačkog računovodstva razmatra interno i eksterno okruženje u kome banka posluje. U složenim uslovima privređivanja, strategijski orijentisano upravljačko računovodstvo postaje veoma značajan faktor za uspešno poslovanje banaka na dugi rok. Strategijsko upravljačko računovodstvo fokusirano je na analizu podataka upravljačkog računovodstva o preduzeću i njegovoj konkurenciji radi identifikovanja i praćenja poslovne strategije.

 

Snežana P. Knežević, Slađana Barjaktarović Rakočević, Draginja Đurić

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta