English
Početna
FacebookTwitterGoogle Bookmarks

Najnoviji broj

Management 81
ISSN 1820-0222
ISSN 2406-0658 (Online)
Analiza omeđenih podataka i njena primena u obrazovanju

 

Analiza omeđenih podataka (DEA-Data Envelopment Analysis) predstavlja relativno nov neparametarski pristup u vrednovanju učinka složenih celina koje se zovu jedinice odlučivanja (DMUs – Decision Making Units) koje pretvaraju višestruke inpute u višestruke autpute. Za relativno kratko vreme, DEA je prerasla u moćan kvantitativni, analitički instrument za merenje efikasnosti jedinica za odlučivanje. DEA se uspešno primenjuje u mnogim oblastima širom sveta. U ovom radu predstavljamo DEA i opisujemo primenu ove analize u obrazovanju.

 

Violeta Cvetkoska

 

Komentari 

 
0 #1 Suljo 12-02-2014 16:31
postovani,
da li imate na ovu temu "Analiza omeđenih podataka i njena primena u obrazovanju" bilo kakve dokumentacije ili na slicnu temu potrebna mi je literatura?

Hvala unaprijed.
Lijep pozdrav,

Suljo
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Prihvaćeni radovi

Prihvaćeni neobjavljeni radovi

Vesti

Broj 81
sreda, 01 mart 2017
Izdanje broj 81, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'. Izdanje je objavljeno samo u engleskoj verziji.
Broj 80
sreda, 23 novembar 2016
Izdanje broj 80, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno i može se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 79
petak, 02 septembar 2016
Izdanje broj 79, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 78
petak, 20 maj 2016
Izdanje broj 78, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Broj 77
sreda, 24 februar 2016
Izdanje broj 77, časopisa za teoriju i praksu menadžmenta - "Management", je objavljeno. Članci od kojih se sadrži mogu se preuzeti sa našeg sajta u rubrici 'Pregled brojeva'.
Copyright © 2011 - Management - Časopis za teoriju i praksu menadžmenta